Alle datasheets, handleidingen, overzichten en software vindt u aan de rechterzijde in de grijze kolom.
Indien u op een tablet of smartphone kijkt vindt u het onder aan deze pagina.

ARC-1 4G / LoRa / NB-IoT Modemlogger

Hulp nodig bij installatie of gebruik van KELLER software based devices? Check onze video tutorials 

De KELLER ARC-1 modem dataloggers zijn gebaseerd op een 4G modemmodule en kunnen gemeten waterstanden draadloos versturen naar een email of ftp server. Voor verwerking van de data heeft KELLER haar eigen KOLIBRI Cloud Webportal

De ARC-1 modemlogger is compatible met de kabelversies van de DCX dataloggers en nivosensoren uit de 23X, 33X, 36X en 46X lijn.

Kijk op onze internationale website voor water oplossingen en applicatie voorbeelden

 

 

 

ADT1 Tube LoRa transmitter

De KELLER ADT1 Tube en de KELLER ADT1 Box zijn in eigen huis ontwikkelde LoRa transmitters. De ADT1 kenmerkt zich door eenvoud, betrouwbaarheid en Zwitserse precisie.

Met een maximale batterijlevensduur van 8 jaar positioneert KELLER zich met de ADT1 in de top van LoRa apparatuur aanbieders.

De ADT1 communiceert intern op basis van modbus RS485. Elke digitale KELLER druk- en niveausensor kan op de ADT1 worden aangesloten.

Indien u de KELLER Kolibri Cloud gebruikt dan is de ADT1 reeds ingesteld en dus is installatie een kwestie van plug&play.

 

ATD 1 closed

ADT-1 Tube voor peilbuizen en tanks

 

ADT1 Box 02 Swissness Aangepast

ADT-1 Box

 

 

ARC-1 Modem logger voor 3G, 4G of NB-IoT (LTE-M)

De ARC-1 modemlogger is een modem met geïntegreerde datalogger, email client en (s)FTP client.

Door op het ARC-1 één of meerdere* externe niveausensor(en) aan te sluiten ontstaat een compleet loggermodem voor niveaumetingen in peilbuizen en overstorten waarbij de data draaloos worden ontsloten middels Email of FTP.

De gebruiker hoeft dus niet meer het meetpunt te bezoeken om over de gemeten data te beschikken. Door de baromatrische druksensor in het modem kan realtime luchtdrukcompensatie in het modem plaats vinden.

Op de ARC-1 modemlogger kunnen eveneens dataloggers uit de DCX lijn, inclusief de neerslagmeter, worden aangesloten.

De toepassingen zijn legio maar de meest belangrijke toepassingen zijn peilbuis- en riooloverstort metingen. Speciaal over riooloverstort metingen is er een intelligente triggerfunctie beschikbaar. Deze laat het modem versneld meten zodra er een overstort wordt gesignaleerd.

Uniek aan de ARC-1 modem is geïntegreerde email en (s)FTP client. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de gemeten data per email of op een FTP server te ontvangen. De KELLER Datamanager-2 software leest deze data van de betreffende server en registreert alle data in een SQL database. Een meetpunt wordt herkend aan het telefoonnummer van de SIM-kaart waar de data door wordt verstuurd.

De ARC-1 modemlogger is op afstand vanuit de Datamanager software te herprogrammeren. Zaken als interval, coördinaten, alarmering etc. zijn dus op afstand opnieuw in te stellen. Door het open source karakter van de SQL database kan 3rd-party software eveneens data uit deze SQL database gebruiken waardoor integratie in bestaande data-acquisitie systemen mogelijk is.

Vanuit de database zijn alle data van alle loggers te visualiseren, te exporteren (Delft Fews, HYDRAS, ASCII, TNO, DAWACO etc.) en te filteren. Tevens kunnen vanuit de SQL database overstortrapportages worden gemaakt en bestaat de mogelijkheid om de locaties van de meetpunten in Google Maps te tonen. Overige functionaliteit die het ARC-1 modem biedt zijn alarmering per sms en email en een full duplex dataverbinning.

* Voor het monitoren van meerdere peilbuizen op één meetpunt is er de ARC-1 Box. Deze variant van de ARC-1 kan maar liefst 5 sensoren inlezen. U heeft dus slechts 1 modem nodig voor het uitlezen van 5 peilbuizen.

 

Specificaties
  • Voeding 3,6V Lithium batterij (type Sl780 maat D of maat DD)
  • Levensduur batterij ca. 10 jaar @ 1 meting/uur en 1 verbinding/dag
  • 3G, 4G of LTE-M (Cat M1 of M2) Netwerk
  • Data uitwisseling (s)FTP, SMS, Email of full duplex**
  • Logger intervaltijd 1 minuut - 4 weken
  • Geheugen 56000 registraties
  • Materiaal RVS 316L
  • Registratie waterstand (druk) en temperatuur
  • Diameter 48mm
  • Ingangen: RS485,4..20mA,0..5V,pulse en SDI12


ARC-1ARC-1 BOX

Riool Overstort Modem Datalogger ARC-1 Box - OS

KELLER heeft een nieuwe versie van de ARC-1 Box ontwikkeld speciaal voor riool overstortmetingen.

Deze nieuwe modem logger is in een nieuwe kunststof behuizing gebouwd, uiteraard volledig waterdicht met een speciaal H2S filter waardoor realtime luchtdrukcompensatie gerealiseerd kan worden.

Deze nieuwe variant kan tot 3 sensoren uitlezen.

 

Alle aansluitingen zijn van kunststof (dus corrosie vrij) en waterdicht.

De nieuwe ARC-1-OS heeft een transparante deksel waardoor de werking kan worden gecontroleerd middels de status leds zonder dat de behuizing hoeft te worden geopend.