Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van produktnieuws en software updates!

Schrijf u hier in!

 

Nieuwsbrieven

1 februari 2018

13 januari 2016

27 oktober 2015

17 maart 2013

4 maart 2013

30 oktober 2013

Nieuws

GSM-2 wordt ARC-1

ARC staat voor Autonomous Remote data Collector, en heeft de symbolische verwijzing naar een boog (= ARC) die 2 punten verbindt, namelijk een meetpunt en een dataserver.

De ARC-1 is geschikt voor het 3G netwerk, maar kan optioneel ook in een 4G of LORA variant worden geleverd. De ARC-1 is (uiteraard) compatible met alle Keller digitale sensoren,
maar tevens met sensoren van derden met een spannings- of pulsuitgang. 

Voor directe compensatie van de luchtdruk is de ARC-1 van een geïntegreerde barometrische druksensor voorzien. Om eventuele te hoge luchtvochtigheid in de behuizing voor te zijn is een vochtigheidssensor
ingebouwd. Alle parameters worden overgedragen naar de KELLER Datamanager software.

Vanzelfsprekend beschikt de ARC-1 over alle features die men van een high-end modemlogger mag verwachten, waaronder alarmering op grenswaarden op alle parameters, een groot geheugen, uitmuntende nauwkeurigheid , lange batterijlevensduur en goede datazekerheid.

 

KELLER en Internet of Things

Afbeeldingsresultaat voor loraAfbeeldingsresultaat voor narrow band iot

 Aan het begin van IoT (Internet of things, internet der dingen) staat altijd een sensor.

Want alleen met een sensor kunnen dingen toestanden registreren en acties uitvoeren.

Deze beide activiteiten in combinatie met een internetverbinding maken deze voorwerpen zonder menselijke hulp "intelligent".

KELLER AG für Druckmesstechnik is de grootste fabrikant van druksensoren in Europa en daardoor een belangrijke partner voor het realiseren van IoT-oplossingen.

 

IoT is reeds een alom bekend en deels ook omstreden begrip.

Maar het internet der dingen bevindt zich dagelijks om ons heen, of we ons dat nu wel of niet bewust zijn.

Als bijvoorbeeld video-opnames of het licht thuis vanaf de smartphone worden bediend, dan bevinden we ons in een "Smart home".

Als een onderneming zichzelf zo organiseert dat processen automatisch en zonder tussenkomst van mensen verlopen, dan wordt gesproken over een "Smart factory" of "Industrie 4.0".

Andere verwante begrippen zijn "Smart energy", "Smart mobility" of "Smart health". De sensor is, onafhankelijk van het bereik, overal de belangrijkste leverancier van gegevens en daardoor de kern van het IoT-proces.

Verschillende sensoren, die zijn aangebracht in een object, worden daarvoor gekoppeld en aangesloten op lokale en globale communicatienetwerken.

De laatste stap van het proces is het analyseren van de gegevens in de cloud of op computers die gekoppeld zijn aan een netwerk.

IoT-processen zijn heel individueel en ontwikkelen zich voortdurend verder. KELLER heeft, samen met internationale ondernemingen, al veel "smart", klantspecifieke totaaloplossingen in diverse branches en toepassingsgebieden ontwikkeld.

leo 5 lora

Vlaggenschip Keller digitale manometers komt in een LORA uitvoering

Leo 5 LORA

De Leo 5 manometer, het vlaggenschip van de Keller digitale manometerlijn, is inmiddels beschikbaar in een LORA versie waarmee Keller de eerste fabrikant van digitale manometers is die aansluiting biedt op het Internet Of Things. 

De LEO 5 combineert de kenmerken van de LEO Record en LEX 1 digitale manometers met een IP66 behuizing en roestvrij staal. Deze robuuste behuizing combineert op een moderne microcontroller gebaseerde elektronica en capacitieve-touch knoppen, die u bedient op het door veiligheidsglas afgedichte voorpaneel. Het grote, verlichte LCD-scherm zorgt voor een uitstekende leesbaarheid in alle lichtomstandigheden.

De Leo 5 LORA versie heeft een ingebouwde LORA module en verstuurd data draadloos naar het LORA netwerk.

Twee selecteerbare meetmodi, standaard en piek, zijn opgenomen om maximale inzetbaarheid te garanderen. In de standaardmodus worden hoge - resolutie drukmetingen tweemaal per seconde gesampled. Bij het werken in de piek -modus, wordt de sampling frequentie verhoogd tot 5 kHz met 16 bits resolutie. De LEO 5 kan middels een USB aansluiting op de PC worden aangesloten waardoor u toegang tot actieve metingen en geregistreerde gegevens krijgt, waaronder druk, maximale druk, temperatuur en het meetinterval. Middels deze PC-aansluiting kunt u de Leo 5 eveneens instellen, firmware-updates uitvoeren en de geïntegreerde accu opladen. Het unieke modulaire ontwerp van de LEO 5 maakt customised aanpassingen aan klant specifieke eisen mogelijk.

 

Overige kenmerken

  • Oplaadbare accumulator voeding
  • Record-functie (druk, max. druk, temperatuur, meettijd)
  • LORA-interface voor uitlezing van actuele waarden via het Internet of Things (IOT)
  • Barosensor geïntegreerd voor AA metingen
  • Speciale proces aansluitingen

De Leo 5 LORA is vanaf december 2016 leverbaar.

Wilt u alvast een voorproefje? Met deze link kunt u actuele meetwaarden zien van de Leo 5 LORA die op ons hoofdkantoor staat opgesteld : Leo 5 LORA Test

Invoering retour authorisatie formulier

Om retouren (meetal reparaties of te calibreren apparatuur) van de juiste informatie te voorzien om uw rtour zo efficient mogelijk af te kunnen handelen is per 1 februari het retour authorisatie formulier ingevoerd.

Dit formulier dient u zo volledig mogelijk ingevuld bij uw zending te voegen zodat wij weten van wie de zending komt en wat er met de geretourneerde apparatuur moet gebeuren.

U download het formulier van onze website via deze link: https://www.keller-holland.nl/retouren-reparaties

Indien dit formulier ontbreekt kan uw zending onbehandeld aan u geretourneerd worden.

Aquatech 2015

KELLER neemt deel aan de Aquatech 2015.

U bent van harte welkom op stand 205 in hal 6. Dit is inde doorloop tussen Hal 6 en hal 7.

Op onze stand vindt u ons complete programma water gerelateerde producten bestaande uit:

 

·         druk- en nivosensoren

·         dataloggers voor grondwater, riool overstort en neerslag

·         modemloggers voor grondwater en riool overstort

·         digitale manometers

·         OEM druksensoren

·         Onze nieuwe D-Line digitale oem sensoren

·         De LEO5 digitale manometer


Naast de bovenstaande produktlijn hebben we een primeur... Draadloos uitleesbare sensoren 

Keller introduceert de 21RFID sensoren: toegepaste NFC communicatie in druksensoren en drukdataloggers!

Serie 21D en 21DC RFID

Als één van de eerste fabrikanten ter wereld combineert KELLER de mogelijkheden van near-field communicatie (NFC) met industriële druktransmitters.

KELLER introduceert twee nieuwe serie:
de RFID 21D en 21DC RFID.

De passieve druktransmitters in de Serie 21D RFID zijn autonoom in termen van energievoorziening, waardoor ze voor onbepaalde tijd kunnen worden gebruikt zonder onderhoud.
De Serie 21DC RFID kenmerkt zich door een geïntegreerde datalogger, die draait op een speciale longlife batterij.

Met beide producten wordt de energie die nodig is om metingen te versturen draadloos ontvangen via de RFID-interface. Potentiële toepassingen voor deze hermetisch afgesloten druktransmitters zijn mobiele systemen, grootschalige voorzieningen en als vervanging voor conventionele manometers met wijzerplaten.

Lees metingen eenvoudig uit bij onopvallende meetpunten
De druktransmitters in de Serie 21D(C) RFID zijn gebaseerd op de Keller Serie 7 LD drukopnemers, die uiterst stabiel zijn met een uitmuntende stabiliteit op de lange termijn. De geavanceerde transponder technologie is het werk van de RFID-specialisten van microsensys GmbH. Een gegoten RFID-transponder uit slagvast kunststof vervangt de gebruikelijke stekker voor elektrische aansluitingen, roestvrij staal is gebruikt voor alle onderdelen die in contact komen met het medium, de zogenaamde “wetted parts”. De druktransmitters in de Serie 21D(C) zijn dus ongevoelig voor omgevingsinvloeden en vandalisme. Een RFID-lezer leest metingen snel en eenvoudig en via USB rechtstreeks overgebracht naar een laptop of PC. Als alternatief kan een batterij-gevoede Pocket Reader worden gebruikt, die meetwaarden weergeeft, slaat deze haar geheugen op en maakt ze beschikbaar als een XML-bestand voor overdracht via USB.

Serie 21DC RFID met geïntegreerde datalogger
Naast de voordelen van de Serie 21D, zijn de druktransmitters in de Serie 21DC (Datalogger) ook voorzien van een geïntegreerde datalogger, terwijl een speciale ingebouwde batterij met een levensduur van maximaal tien jaar garant voor een betrouwbare stroomvoorziening staat. De datalogger interval voor druk- en temperatuurmeting is instelbaar tussen 10 seconden en 255 minuten. Afhankelijk van de configuratie, zal de datalogger stoppen wanneer het geheugen vol (2'048 metingen) is, bestaande gegevens overschrijven (ring mode) of in standby mode gaan. Net als bij de druktransponder worden metingen geconfigureerd en afgelezen met behulp van RFID, waardoor er zeer zuinig met batterijcapaciteit wordt omgegaan.

Typische toepassingen voor Keller RFID druktransmitters
Keller RFID druktransmitters zijn ideaal voor gebruik waar trillingen, vocht, vuil of ijzige omstandigheden mechanische manometers ongeschikt maken. Anders dan bij handmatige datalogging, kunnen leesfouten en verwisselingen worden vermeden dankzij de draadloze transmissie en vrij configureerbare meetpunten. RFID druktransmitters zijn bijzonder voordelig als het gaat om het toezicht op grote schaal op drukmeetfaciliteiten, zoals bij chemische fabrieken,

chillers of grote gebouwcomplexen. Gelieerde toepassingen zijn de controle van drukvaten en inspectie van drukvaste componenten, bv als onderdeel van inkomende goederen controles. Het robuuste, compacte en onopvallende ontwerp van de twee series 21D(C) RFID laat hydraulische druk worden gecontroleerd op de graafmachine schoppen en klemmen klemmen.

KELLER AG für Druckmesstechnik en Microsensys zijn ervan overtuigd dat de marktintroductie van de RFID druktransmitters, in RVS behuizing en dus geschikt voor industrieel gebruik, zal leiden tot veel meer potentiële toepassingsgebieden.

Dit zal monitoring, kwaliteitsbeheer, procesontwerp en veiligheidssystemen mogelijk maken door te profiteren van eenvoudig traceerbare druk- en temperatuurgegevens. Ideaal voor on-the-spot metingen aan b.v. motortestbanken en in windtunnels.

Acht druk meetbereiken van 0..3 tot 0..1000 bar zijn beschikbaar voor het meten van absolute druk.

De total error band is ± 0,7% FS bij een temperatuurbereik van -10..+80°C, terwijl een temperatuur sensor de controle van de mediumtemperatuur faciliteert.

Serie 21DC RFID

Serie 21D RFID

  

 

Meteorological Technology

KELLER exposeert van 21-oktober t/m 23 oktober 2014 op de Meteorological Technology beurs in Brussel. 

Op deze beurs voor Meteorologische apparatuur tonen wij ons programma high end druksensoren voor barometrische drukmeting, onze neerslag datalogger en telemetrieoplossingen.

Standnummer 5090

Nieuwe modemlogger voor riooloverstort

KELLER heeft een nieuwe versie van de GSM2 Box ontwikkeld speciaal voor riool overstortmetingen.

Deze nieuwe modem logger is in een nieuwe kunststof behuizing gebouwd, uiteraard volledig waterdicht met een speciaal H2S filter waardoor realtime luchtdrukcompensatie gerealiseerd kan worden.

Deze nieuwe variant kan tot 3 sensoren uitlezen.

 

Alle aansluitingen zijn van kunststof (dus corrosie vrij) en waterdicht.

De nieuwe GSM2-OS heeft een transparante deksel waardoor de werking kan worden gecontroleerd middels de status leds zonder dat de behuizing hoeft te worden geopend.

Later dit jaar zal er een aangepaste versie van de PAA36XW sensor met geleidbaarheidmeting worden uitgebracht zodat de GSM2 modemloggers ook geleidbaarheid kunnen verwerken.

Nieuwe DCX dataloggers met geleidbaarheidsmeting

KELLER heeft de DCX22-AA, DCX22 en DCX22SG uitgebreid met een geleidbaarheidsensor.

Naast (luchtdrukgecompenseerde) waterstand en water- en luchttemperatuur kan nu ook de geleidbaarheid worden gemeten en geregistreerd voor meting van opgeloste zouten in water.

 

*De nieuwe behuizing van de DCX loggers biedt plaats de geleidbaarheidsensor.

 

In de de nieuwe versie van de programmeer- en uitleessoftware Logger 5.1  kunnen 4 bereiken worden ingesteld:

  • 0..0,2mS/cm
  • 0..2mS/cm
  • 0..20mS/cm
  • 0..200mS/cm

Uiteraard kan de temperatuur coëfficient van het medium worden ingesteld.

De zeer gebruiksvriendelijke Logger 5.1 software biedt zeer uitgebreide calibratie instellingen voor de geleidbaarheidssensor.

Later dit jaar zal er een aangepaste versie van de PAA36XW sensor worden uitgebracht zodat ook de GSM2 modemloggers geleidbaarheid kunnen verwerken.

 

 

Nieuwe manometer: Leo5

Keller introduceert de nieuwe Leo 5 digitale manometer.

De LEO 5 combineert de opvallende kenmerken van Keller's succesvolle LEO -Record en LEX 1 digital manometers , met een IP66- behuizing van roestvrij staal. Deze robuuste behuizing combineert op een moderne microcontroller gebaseerde elektronica en capacitieve-touch knoppen, die u bediend op het door veiligheidsglas afgedicht voorpaneel. Lees meer over de Leo 5

Nieuwe Y-lijn transmitters

De Y-lijn transmitters van KELLER hebben een extreem kleine temperatuur fout. Dit wordt bereikt door een extra circuit dat over een temperatuursensor beschikt waardoor het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K wordt verdeeld

DCX-18 nivo datalogger

KELLER introduceert de nieuwe DCX18 lkow cost nivo datalogger. De specificaties zijn zoals u van Keller gewend bent. De DCX18 heeft echter een oplaadbare batterij. Op een batterijlading kan 2-3 jaar worden gewerkt. De DCX18 is leverbaar met- en zonder uitleeskabel.

GSM2 GPRS modem

Dit nieuwe modem kan de data van analoge en digitale sensoren opslaan en op een later tijdstip per email versturen. De bijbehorende GSM Datamanager software zorgt voor de administratieve afhandeling van de data. De basis hiervoor is een SQL database.

Castello

Het Castello tankinhoud meetsysteem van Keller is een digitaal tankinhoudssysteem voor elke tank.

Met de meegeleverde software programmeert u de maten van de tank waarna de Castello door de gemeten druk de inhoud van de tank berekent.