Alle datasheets, handleidingen, overzichten en software vindt u aan de rechterzijde in de grijze kolom.
Indien u op een tablet of smartphone kijkt vindt u het onder aan deze pagina.

Koudetechniek

Speciaal voor de Koude techniek heeft Keller diverse instrumenten, al dan niet "customised".

Zo is de DV-2 COOL bij uitstek geschikt voor onderhoud aan koelinstallaties, en zijn de transmitters uit de 21 serie zeer geschikt voor koelinstallaties omdat ze volledig gelast zijn en dus geen interne o-ringen hebben.


 

Serie 21Y Druktransmitter

De Y-lijn transmitters van KELLER hebben een extreem kleine temperatuur fout. Dit wordt bereikt door een extra circuit dat over een temperatuursensor beschikt waardoor het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K wordt verdeeld. 

De vertikale opzet van de produktielijn, het modulaire ontwerp en de programmeerbare electronika maken klant-specifieke productie mogelijk tegen lage prijzen.

De 21Y produktlijn is ongeëvenaard door zijn extreem goede bestendigheid tegen elektromagnetische velden. De toleranties zijn tot 10x beter dan de CE standaard voorschrijft bij geleidende of stralende velden.

Deze transmitters zijn eveneens zeer immuun voor hoge spanningen tussen het huis en de stekker, hetgeen erg belangrijk is wanneer er frequentie regelaars worden gebruikt. De hoge isoleerspanning van 300V maken deze transmitters ideaal voor de lastigste omstandigheden.

 

  • Pressure Ranges van 0..2bar tot 0..1000 bar
  • Output 4...20 mA, 0…10 V of 0,5...4,5 V (of /of)
  • Linearity (best fitted straight line) ± 0,25 %FS 
  • Storage-/Operating Temperature -40…100 °C
  • Max sample rate 2kHz
 KELLER druktransmitter Serie 21Y

Serie 21C druktransmitter

De C-serie druktransmitters staan ​​bekend om hun vermogen om een ​​hoge nauwkeurigheid te leveren over een breed temperatuurbereik. Dit wordt bereikt door middel van wiskundige modellering van de sensoreigenschappen en digitale compensatie. Om dit te doen, wordt van elke transmitter de eigenschappen getest over druk en temperatuur, en vervolgens geprogrammeerd en gecontroleerd na kalibratie in dezelfde testopstelling.

Het modulaire ontwerp van de Serie 21 C en het uitgebreide verticale assortiment van eigen productie zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit. KELLER kan zich hierdoor snel aanpassen aan verzoeken van klanten, zelfs met grote productiebatches.

Het uitgebreide standaardassortiment connectoren en proces aansluitingen betekent dat een CIO-meetcel (Chip-in-Oil) snel uit voorraad in een behuizing kan worden gelast als het om kleine aantallen gaat, en vervolgens wordt gekalibreerd tot het vereiste temperatuurbereik.

Specificaties

Drukbereiken 

Uitgang

Nauwkeurigheid 

Totale foutband (0 ... 50 ° C) 

2 ... 1000 bar

van 0,5 ...max. ± 0,25% FS

4,5 V ratiometrisch

max. ± 1,0% FS

DV-2 COOL manometer voor onderhoud aan koel installaties

In de digitale manometers van het type ”dV-2 Cool” zijn de exacte dampdruk-curven van vijf verschillende koelmiddelen ingeprogrammeerd.
Hierdoor kan de geïntegreerde microprocessor de heersende systeemkoeltemperaturen afleiden van de - in gesloten koelcircuits verplichte - drukmeting en op het display weergeven.

De digitale manometers met meetcellen van roestvrij staal zijn beschikbaar in twee versies: voor absolute druk van -1...+40 bar en -1...+80bar. In het gecompenseerde temperatuurbereik van 0°C tot 50°C meten ze met hoge nauwkeurigheid met een tolerantie van ± 0,1% FS.

Dankzij de fijne resolutie van 1 mbar of 2 mbar kunnen de dV-2 Cool-manometers ook direct worden gebruikt voor lekmetingen onder vacuüm.

Het LCD-display geeft duidelijk de gemeten waarden weer en kan na de montage in de optimale kijkrichting worden gedraaid. Afhankelijk van de omgeving is een speciale rubberen hoes beschikbaar
voor bescherming.

Voor de bediening of parametrering - zoals de keuze van het koudemiddel - zijn twee knoppen (Select / Enter) beschikbaar. Hier kunt u ook schakelen tussen de eenheden combinaties “bar / °C” en “psi / °F”. Na het inschakelen blijft het door batterijen gevoede apparaat gedurende 15 minuten actief en keert dan terug naar de rusttoestand. Continue metingen kunnen ongeveer twee maanden worden
uitgevoerd zonder vervanging van de batterij.

Voor OEM klanten zijn manometers van Keller ook verkrijgbaar met "customised" frontfolies in de eigen huisstijl, en/of aangepast aan speciale koelmiddelen.