KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

De koning onder de manometers - Zowel remote als lokaal

3 LEO5 klein3 leo record exDé oplossing voor het uitvoeren van drukmetingen in bijvoorbeeld gemeentelijke waterdistributiesystemen? De LEO 5 en LEO Record. Waarom? Omdat het meetprincipe zeer hoge nauwkeurigheid en tegelijk storingsongevoeligheid oplevert.

Afhankelijk van je toepassing kies je voor de LEO 5 of de LEO Record. Al dan niet in een klantspecifieke uitvoering zoals met een externe temperatuursensor, waarover we in het verhaal Waterleiding op druk konden lezen. Want dankzij het unieke modulaire ontwerp zijn bijzondere uitvoeringen een fluitje van een cent.

LEO 5
Een KELLER-product, dus gebaseerd op een piëzoresistieve druksensor, opgesloten in een met olie gevulde metalen behuizing. De LEO 5 is een robuuste, waterdichte (IP66) manometer. De bediening gebeurt met behulp van capacitieve touch-knoppen op het voorpaneel. Een groot verlicht lcd-scherm zorgt voor een goede leesbaarheid van het display, onder alle lichtomstandigheden.

De manometer is voorzien van een mini usb-aansluiting en optioneel een bluetooth-interface om uitlezen ook op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk te maken. Je kunt de LEO 5 op twee verschillende meetmodi instellen: standaard en piek. In de standaardmodus wordt er tweemaal per seconde gemeten, in de piekmodus wordt de frequentie verhoogd tot 5 kHz. Beide meetmodi hebben 16 bits resolutie.

Dit vlaggenschip van KELLER’s digitale manometerlijn was de eerste manometer waarmee succesvolle tests zijn gedaan met LoRa-uitlezing. Binnenkort wordt de lijn uitgebreid met NB-IoT functionaliteit, voor draadloze uitlezing - en programmering - via de KELLER Kolibri Cloud.

Zonder ons op de borst te willen kloppen: het is toch wel het vermelden waard dat we daarmee een van de eersten zijn. Waarmee nog maar weer eens onze voorloperpositie is bevestigd als het gaat om het aansluiten op het Internet of Things.

De LEO Record
De LEO Record is een digitale manometer met geheugen, de naam verraadt het al een beetje. De metingen die worden opgeslagen zijn druk en temperatuur. Het is een robuuste batterijgestuurde meter, heeft een digitaal display en kan gedurende een langere periode autonoom zowel druk- als temperatuur opslaan.

Temperatuurcompensatie
Omdat druk wordt beïnvloed door temperatuur, worden de hogeresolutie-meetwaarden van de LEO manometer daarop gecompenseerd. De basis voor deze compensatie is een vergelijking van temperatuur, een proces dat KELLER uitvoert in speciale temperatuurklimaatkasten. Deze uitkomsten worden gebruikt om wiskundige modellen voor elke sensor te maken.

Die modellen worden in de sensor opgeslagen. De digitale meetwaarden krijgen hierdoor een zeer hoog nauwkeurigheidsniveau, terwijl het permanente geheugen een hoge mate van dataveiligheid verzekert. De data kan worden geconfigureerd en uitgelezen met de gratis Kolibri Desktop van KELLER.

Eens weten wat ze voor jouw toepassing kunnen betekenen? We staan voor je klaar!

Nieuwsbriefarchief