KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Adem in, adem uit - Betrouwbare oplossingen

4 Martijn en Janwillem bij de All Safety aanhangerIn Spijkenisse is Stoof Technische Dienstverlening gevestigd, het bedrijf van Janwillem Stoof . Een hartstochtelijke techneut die het niet kan laten om dag en nacht klaar te staan voor zijn klanten. “Als een klant mij rechtstreeks belt, zal ik steeds proberen om te helpen, ondanks dat ik dat inmiddels natuurlijk prima aan anderen kan - en moet - overlaten. Door onze ervaring hebben we soms met een paar vragen en tips de oplossing al voor ze.” En die helderheid en doortastendheid vond hij ook in het contact met Keller. Het begin van een mooie samenwerking.

Het eerste project binnen die samenwerking gaat over het slim monitoren van ademluchtunits. Stoof’s klant All Safety verhuurt dergelijke ademluchtunits voor bijvoorbeeld het inspecteren van afgesloten ruimtes. Een belangrijke voorziening waarvan de werking van levensbelang is. Goed moet dan heel goed zijn en kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hier geen marketingtermen. Janwillem Stoof: “De klanten van All Safety moeten altijd van hun apparatuur op aan kunnen. All Safety wil daarom goed kunnen monitoren hoeveel druk er in een zogenaamde flessenwagen aanwezig is. Tot nu toe vraagt dat veel ter plaatste controleren, maar met de technieken van de sensoren van vandaag de dag hadden we de wens om dat slimmer te doen. Ze vroegen mij om mee te denken over een manier om dat te realiseren. We hadden al eens een andere manier onderzocht om dat te realiseren, maar nadat ik al Googelend bij Keller terecht kwam, was alleen de telefonische uitleg van Martijn Smit al meer dan overtuigend.” Hij lacht erbij als hij eraan terug denkt. “Puur op zijn telefonische uitleg had ik het principe al aan All Safety verkocht. Dus toen Martijn hier over de vloer kwam om een en ander nog toe te lichten, was de zaak eigenlijk al beklonken zonder dat hij het wist.”

4 Detail modem en sensor in karZwitserse betrouwbaarheid

Wat natuurlijk stiekem ook een beetje meespeelt is het Zwitsers fabricaat van de componenten, geeft hij toe. “Maar het enthousiasme en de kennis van Martijn en zijn heldere uitleg over de mogelijkheden, gaven mij het vertrouwen dat dit is wat ik zocht.” Martijn licht toe: “Met de digitale druksensor 23 SX geven we via het LoRa-netwerk iedere vijftien minuten een meting door. Die sensor is in de flessenkar aangesloten op een T-stuk in het leidingwerk. Via de Keller-cloud kan de klant te allen tijde alle informatie uitlezen die de sensor verzamelt. Heel overzichtelijk en actueel. Per sensor kunnen alarmmeldingen worden ingesteld die naar een bepaalde contactpersoon worden gestuurd.”

Janwillem: “Uit ervaring weten we bij welke druk welke actie nodig is. Daarom kunnen we verschillende meldingen inrichten. Bij de eerste melding kunnen we het bijvullen van de flessenwagen in laten plannen. Bij de tweede melding weten we dat er direct actie nodig is. Zo blijft de flessenwagen in alle situaties zijn belangrijke functie vervullen. Als de druk onder de 150 bar zakt, weten we dat er morgen bijgevuld moet worden.” Het voordeel? “We hebben zo veel minder transportbewegingen en we voorkomen ad-hoc interventies. Die wens bestond al langer, want daarmee bied je echt iets onderscheidends. En nu is dat gerealiseerd.”

Open netwerk

Het mooiste van deze oplossing is dat je werkt met een open netwerk en dat het LoRa een veilig signaal is dat geen andere communicatie verstoort. Een gsm-signaal bijvoorbeeld, doet dat wel. En voor het hele lage zendvermogen heb je aan een penlite-batterij genoeg. In het dashboard van de Keller-cloud wordt ook de batterijbewaking van de sensor weergegeven en zie je het signaalbereik.

De uitvoering van het project loopt sinds begin juli. Janwillem: “We zijn nu volop aan het testen en in oktober moeten de eerste flessenwagens in gebruik genomen worden in het Botlekgebied, voor toepassingen in de petrochemie.”

Geschikt voor doel

De kennis en ervaring van Keller waren belangrijke factoren voor Janwillem, maar wat ook een belangrijke rol speelde is dat de sensoren van Keller specifiek geschikt zijn voor zeer kritische doeleinden. “Dat ze volledig in rvs zijn uitgevoerd, maar ook dat een grote speler op het gebied van medische gassen deze smart-sensoren gebruikt is ook een belangrijk gegeven. Ook dat geeft vertrouwen dat deze sensoren doen wat hier van ze gevraagd wordt.”

Meedenken, een stapje meer doen en kennis. Die combinatie maakt dat het bedrijf, Stoof Technische Dienstverlening, via mond-tot-mondreclame tot in verre overzeese gebieden een trouwe klantenbasis heeft opgebouwd. “We zijn voor veel klanten een verlengstuk van hun organisatie. We hebben hele korte lijnen met onze contactpersonen, dat is wel een deel van onze kracht, denk ik.”

“Iedere machine gaat wel eens kapot. Wij proberen dat waar mogelijk te voorkomen, maar als het dan toch een keer gebeurt, dan zorgen wij ervoor dat onze klanten snel en goed weer verder kunnen.  Wij waarborgen eigenlijk de continuïteit bij de klant.” En met de mogelijkheden en de samenwerking die Janwillem nu bij Keller heeft ontdekt, zijn er nog flink wat mogelijkheden voor de toekomst.

4 Janwillem

Over Stoof

De basis van het bedrijf werd vijftien jaar geleden gelegd in service, onderhoud en ook verkoop van hoogwerkers, compressoren en aggregaten. Doordat klanten ook hun andere machines en apparatuur bij het bedrijf onder wilden brengen, werd de dienstverlening langzaam steeds breder. “Inmiddels zou je kunnen zeggen dat we een complete industrieel dienstverlener zijn,” aldus Janwillem. “We richten met name op eindgebruikers. Vooral voor bedrijven met een machinepark tot honderd stuks zijn wij heel vaak een externe technische dienst. Waar mogelijk doen we onderhoud on-site, maar door de vele veiligheidsvoorschriften kunnen we daar in onze eigen werkplaats vaak beter aan voldoen.”

Ademlucht

Ademluchtvoorzieningen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo is er een overdrukpak, een ademmasker of een ademautomaat beschikbaar. Die zijn verbonden met een ademluchtunit die zorgt voor een continue flow. Die ademluchtunit kan door een dieselaggregaat worden aangedreven, maar ook elektrisch of stand-alone. De inkomende lucht van een aangedreven ademluchtunit wordt gecontroleerd op alle schadelijke stoffen en olie en water worden uit de lucht gefilterd. Is de inkomende lucht onveilig, dan wordt er overgeschakeld op back-up-flessen. Dankzij de remote-monitoring via de Keller-cloud kan 24/7 op afstand worden gezien wat de actuele beschikbare druk is.

Nieuwsbriefarchief