KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

KELLER KOLIBRI-desktop-app

Zeichenfläche 1 KopieIn onze vorige nieuwsbrief las je het artikel over de mogelijkheden om metingen digitaal te verwerken. Met behulp van modems, LoRa-transmitters en de Kolibri-cloud stuur je data naar een dashboard. Die Kolibri-cloud is een onderdeel van de Keller Kolibri-suite en die heeft een nieuw kindje: de Kolibri-desktop-app.

In dat artikel uit de vorige nieuwsbrief (nog een keer lezen?) schreven we al dat Keller een eigen cloud-oplossing heeft ontwikkeld, de Kolibri-cloud. Die cloud is, net als deze nieuwe Windows-desktop-app, een onderdeel van de heuse Kolibri-suite! Net als de Kolibri-Web-app en de Kolibri-Mobile-app. En om bedrijven met een eigen cloud in de gelegenheid te stellen de data van de sensoren met de eigen software te laten werken, is er ook een API ontwikkeld. Daarmee is dezelfde functionaliteit beschikbaar als met de Kolibri-web-app.

De desktop-app
Terug naar de desktop-app, dat nieuwe kindje. Die vervangt* de logger 5.3 en is bedoeld om Keller-dataloggers, digitale manometers en digitale sensoren te programmeren en uit te lezen via de K114xx interface kabels of micro-usb (Leo5 manometer en DCX22ECO/DCX22AA). De uitrol van de app zal modulair gebeuren en de eerste is inmiddels al gedaan. Daarmee kunnen die belangrijke functies nu al worden verzorgd. Programmeren, live meten en data in grafieken en tabellen weergeven en gebruiken.

De volgende functionaliteiten die dit jaar nog op het programma staan zijn waterstandberekeningen, uitlezing van digitale druk- en niveausensoren - met geleidbaarheidsmeting - en data-upload én download naar en van die Kolibri-cloud.

Die cloud, waarom zou je - en hoe dan? Tja, daarover organiseert Martijn Smit dus die Keller IoT-workshop. Doe mee! Het kost je alleen een beetje tijd, maar je bent naderhand een stuk wijzer!

*nog niet alle functionaliteit is uitgerold. Sommige producten moeten daarom nog even met Logger 5.3 communiceren.

Kolibri Suite

Nieuwsbriefarchief