KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

KELLER Nieuws

Nieuwe catalogus

Keller CatalogueEen volledig overzicht van al onze producten is behoorlijk omvangrijk. Vandaar dat de volledige catalogus van de producten van KELLER een flinke omvang heeft. Maar, er is een nieuwe! En die is te downloaden. Hier.

Lees meer: Nieuwe catalogus

Overal waar je kijkt

youtube 1495277 1280Overal waar je kijkt zie je sensoren van Keller. Tenminste, als je kijkt op evenementen waar er iets over drukmetingen te doen valt. Want als je als standhouder een betrouwbare demonstratie wilt geven over jouw oplossing, dan kies je in die opstelling natuurlijk betrouwbare componenten van derden. Kijk maar mee.

Lees meer: Overal waar je kijkt

Productnieuws

OLYMPUS DIGITAL CAMERANatuurlijk hebben we ook in deze nieuwsbrief wat product- en softwarenieuws. De serie 8 sensor wordt vervangen door een verbeterde versie, namelijk de serie 7L. En Kolibri Desktop ondersteunt nu ook riooloverstortrapporten.

Lees meer: Productnieuws

Product- en softwarenieuws

Uitfasering Serie 8
 
De Serie 8 wordt vervangen door Serie 7L / 7L-HP (HP = high Pressure)
De Serie 8L blijft gewoon leverbaar.
 
De Serie 7L heeft tov de Serie 8 de volgende voordelen:
  • betere nauwkeurigheid
  • betere lange termijn stabiliteit
  • betere offset waarden
  • geoptimaliseerd olievolume in de drukkamer
 
Al met al dus een betere sensor dankzij voortschrijdende technologie!

 
Software nieuws
 
Kolibri Desktop, de desktop software voor het programmeren en uitlezen van KELLER dataloggers, ondersteunt nu ook riooloverstortrapportages.
 
In Kolibri Cloud zijn referentie lijnen toegevoegd in de grafiek van grondwaterdataloggers, van het maaiveld en de sensormembraanreferentie.
 

Waterstof in de picture

2022 05 09 09.20.11 KleinZoals je weet zijn we ook actief op het gebied van waterstoftechnologie. Dus gaven we acte de présence op de World Hydrogen Summit 2022. We kijken met veel plezier terug op een succesvol evenement. Veel bezoekers wisten ons te vinden met vragen over drukmeting in waterstoftoepassingen.

De toepassingen waarover we vragen kregen liepen uiteen van electrolysers tot waterstof opslag tot 1000bar. Ook voor drukmeting in Ammoniak ten behoeve van LOHC-technologie hebben we de juiste sensoren.

Lees meer: Waterstof in de picture

Hoe breng je de toekomst dichterbij? KELLER in space!

Hoe breng je de toekomst dichterbij?

ignition KleinDoor het organiseren van studentenwedstrijden over de meest hightech onderwerpen. Zoals rocket science - letterlijk. Voor precies zo'n wedstrijd bereidt een studententeam in Delft een waterstofperoxide bi-propellant raket voor. High-tech en een green field design dus moesten de studenten op zoek naar de best passende componenten. En voilá.

Lees meer: Hoe breng je de toekomst dichterbij? KELLER in space!

Eerste Food Technology

2 Stand op Food Technology13 en 14 april was - na een aantal corona-gerelateerde verschuivingen - dan eindelijk de eerste editie van de beurs en het congres Food Technology. En als KELLER Nederland hebben wij daar aan deelgenomen, want ook in de food vinden onze sensoren hun weg.

Lees meer: Eerste Food Technology

Kijkvoer - de geschiedenis van grondwatermetingen

Als we íets kunnen in ons land, is het water beheersen. Een heel belangrijk onderdeel daarvan is grondwater meten. We hebben een prachtige film voor je gemaakt waarin we je meenemen door de geschiedenis van deze discipline. Speciaal voor jou.

 

De generatie van Waterstof

1 Gerd Altmann chemistry 6998952 1920Vorige keer sloten we ons verhaal af met de zin ”Volgende keer kijken we naar de generatie van waterstof.” Die kun je natuurlijk op meerdere manieren uitleggen. Het opwekken van waterstof, de toekomst van waterstof, de mensen die geloven in waterstof. Te veel voor één verhaal. Dus beginnen we met de opwekking. En wie weet wat er nog meer volgt.

Lees meer: De generatie van Waterstof  

Food Technology

FTAfbeelding1KELLER in de food
De trouwe lezer weet inmiddels wel dat KELLER-sensoren hun toepassing vinden in zo’n beetje alle sectoren die onze wereld maar heeft. Dus ook in de food. Veelal customized sensoren, maar ook in de machinerie die in de voedingsmiddelenindustrie wordt ingezet.

Lees meer: Food Technology

Productnieuws

Natuurlijk hebben we weer een paar productnieuwtjes te melden. Want onze ontwikkeling staat niet stil en we willen altijd verder en meer. Dus ga er maar voor zitten, we beginnen met de LEO 1, onze digitale manometer.

Lees meer: Productnieuws

KELLER blikt terug

2021 11 03 00.27.15 2Het was het eerste grote evenement in tijden.

Hoe zou het zijn? Zouden er wel bezoekers komen?

Geen zorgen, die bezoekers waren er, het was een gezellige beurs met een prima sfeer!

Lees meer: KELLER blikt terug

Gas op die sensor

6 Lars Ook in de automotive staat KELLER zijn mannetje

“Behalve op Antarctica zijn wij op ieder continent aanwezig”, vertelt Lars van Lieshout trots. Hij werkt bij Vialle Autogas Systems in Eindhoven. Het bedrijf dat we vooral kennen van ‘autogas’, maar dat zich bezig houdt met alternatieve brandstofsystemen in iets bredere zin dan dat.

Lees meer: Gas op die sensor

Zien we jou op de Aquatech?

5 Aquatech halAquatech Amsterdam is 's werelds toonaangevendste waterbeurs voor proces-, drink- en afvalwater. Voor wie in contact wil komen met waterprofessionals van over de hele wereld: the place to be! Van 2 tot en met 5 november - en natuurlijk zijn we daar weer bij.

Lees meer: Zien we jou op de Aquatech?

Waterstof: de brandstof van de toekomst

5 Rony Michaud via Pixabay drop of water 578897 1280Waterstof wordt de brandstof van de toekomst genoemd. Waarom? Omdat het geen uitstoot kent, behalve water. In waterstofauto’s wordt de waterstof uit de brandstofcel omgezet in water. Dit gebeurt met behulp van zuurstof uit de lucht. Bij dit proces komt elektriciteit vrij en hiermee wordt de elektromotor van de auto aangedreven zodat de auto vooruit komt. De enige uitstoot is schoon water. De opslag van waterstof als brandstof voor een brandstofcel voor auto’s en vrachtwagens gebeurt onder een druk van 350 bar bij vrachtwagens, bussen en voor de scheepvaart, en 700 bar voor personenauto’s.

Lees meer: Waterstof: de brandstof van de toekomst

Eén kleine sensor helpt - Project Grensmaas

3 HansIedere week wordt er door het Consortium Grensmaas zo’n honderdduizend ton grind gewonnen. Een hoeveelheid die een enorme logistieke operatie vereist. Stilvallen van dat proces is geen optie. Al helemáál niet onaangekondigd. Met één enkele sensor heeft Hans van der Meer dat risico in beeld.

Newsflash: Hans heeft ons geïnformeerd dat er in het gebied waarin de werkzaamheden zijn afgerond, geen overstromingen zijn geweest. Het vermelden waard!

Lees meer: Eén kleine sensor helpt - Project Grensmaas   

X-Line bij de tijd

36xwDe ontwikkelingen - ook in de elektronica - schrijden voort. En dus worden onze componenten met regelmaat onder de loep genomen om te zien of ze nog kunnen blijven voldoen aan onze strenge eisen - en die van onze klanten. Streng is niet streng genoeg, zeg maar.

Lees meer: X-Line bij de tijd

Grondonderzoek is de basis - Wiertsema & Partners peilt de bodem

02 Gerben met sensor en tabletJe hebt ze al eens voorbij zien komen in een van onze verhalen. Als de go-to partner voor het plaatsen van peilbuizen, maar er schuilt nog veel meer achter die firmanaam. Wiertsema & Partners uit Tolbert. Je ziet ze door het hele land en dat maakt nieuwsgierig. Gerben Spoelstra vond de tijd om ons iets meer te vertellen, ook over de samenwerking met KELLER.

Lees meer: Grondonderzoek is de basis - Wiertsema & Partners peilt de bodem

Tijd voor een upgrade

Serie 23SX eTechnologie moet bijblijven op de nieuwste stand van zaken. En waar nodig een upgrade krijgen. Zo blijf jij als klant verzekerd van de beste prestaties en profiteer je van de voorschrijdendetechniek. Daarom hebben we onze 30X en 40X sensoren voorzien van de nieuwste elektronica.

Lees meer: Tijd voor een upgrade

Voorbij de pers

02 Beyond the pressJe hebt vast altijd al willen weten hoe diep je echt kunt duiken met een Sovjet Vostok Amfibia duikhorloge? En hoe dat zich verhoudt tot een simpel - maar wel met olie gevuld - quartzhorloge?

Lees meer: Voorbij de pers

Digitaal en toch low-cost

low costBij KELLER houden we van nauwkeurig. Heel nauwkeurig. Maar niet voor alle applicaties is die hele hoge nauwkeurigheid een meerwaarde. De combinatie van ‘gewoon’ nauwkeurig - nog steeds een Total Error Band van 0,25% (!) - en een hoge stabiliteit is voor veel toepassingen meer dan goed.

Lees meer: Digitaal en toch low-cost

Kolibri Cloud - spannend?

01 2021Klein connectedHoe spannend is dat nou, zo een cloudomgeving? Wat kun je er eigenlijk mee? En waarom zou je dat moeten willen? Vooropgesteld: je moet niks. Maar je kent toch ook het gezegd: wat de boer niet kent? Daarom hebben we een demonstratie voor je.

Lees meer: Kolibri Cloud - spannend?

Prijsvraag niet voor iedereen zichtbaar

VraagtekensIn onze laatste nieuwsbrief publiceerden we een prijsvraag met leuke prijzen. Alleen bleek deze niet voor iedereen zichtbaar. Oeps!
We denken het probleem gevonden te hebben, dus meedoen kan alsnog t/m 31 december!

De prijsvraag vind je hier: Toch nog iets feestelijks

Kerst / Nieuwjaarssluiting

88981d475e1c3f3e26f08e06a2fd3b3cDe laatste week van december en de eerste week van januari is onze fabriek gesloten. Natuurlijk kun je bestellingen gewoon naar ons toe sturen, leveringen vinden weer plaats vanaf 4 januari 2021.

KELLER Nederland is gewoon bereikbaar in deze periode.

Nieuw: Chat live met ons!

initiate dialog

In deze tijd van thuiswerken merken we dat veel mensen per mail met ons communiceren, terwijl telefoon vaak sneller en handiger is. Nu heeft niet iedereen een telefoon van de zaak en vinden sommigen het om begrijpelijke redenen niet prettig om met een privé telefoon te bellen.

Daarom hebben we nu een alternatief: Sinds twee weken hebben we een chatfunctie op onze website. Hiermee kun je eenvoudig met ons chatten en heb je snel een antwoord op je vraag.

 

Lees meer: Nieuw: Chat live met ons!

Toch nog iets feestelijks

VraagtekensNormaal gesproken zien we elkaar in de loop van het jaar op beurzen of andere bijeenkomsten. Dan hebben we gelijk de kans om op de een of andere manier cadeautjes uit te delen. Helaas mocht dat er dit jaar niet van komen. En omdat we toch graag cadeautjes uitdelen, hebben we iets anders bedacht.

Jaja, heus: een echte prijsvraag!

Lees meer: Toch nog iets feestelijks

Waterkwaliteit continu op peil - Automatische meting en remote monitoring

20200421 0002Bij Tata Steel in IJmuiden is koelwater een onmisbaar bedrijfsmiddel. Dat koelwater gebruiken ze in vele soorten en kwaliteiten en een van de soorten is zout grondwater. Dit komt van diepe ondergrondse bronnen. Een strikte monitoring van de bronnenputten wordt belangrijker voor het duurzame beheer, naarmate het einde de levensduur van deze bronnen dichterbij komt.

>> Zo nu en dan mogen we meewerken aan een artikel voor een vakblad. Dit keer voor Automatie | PMA waar onderstaand artikel voor werd gemaakt. Natuurlijk vinden we dat een mooie kans om iets te laten vertellen over onze producten, maar we vinden het zelf ook altijd interessant om aan onze klanten te laten lezen wat we eigenlijk allemaal doen met onze sensoren. We mogen onze trouwe lezers een voorproefje geven:

Lees meer: Waterkwaliteit continu op peil - Automatische meting en remote monitoring

On hold - Ook onze eigen KELLER Workshop IoT - Uitstel is geen afstel

WS PPDe workshops IoT die we in onze vorige nieuwsbrief hebben aangekondigd, zijn uitgesteld tot nader order. Zoals zoveel fysieke bijeenkomsten hebben ook wij deze niet door kunnen laten gaan, corona gooide roet in het eten.

Als je je al hebt aangemeld, dan houden we je natuurlijk op de hoogte zodra we meer weten. Heb je je nog niet aangemeld? Dan kun je dat natuurlijk alsnog doen. Vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

Lees meer: On hold - Ook onze eigen KELLER Workshop IoT - Uitstel is geen afstel

KELLER in the bush - IoT waterstand-testproject in Kololo Game Reserve - Zuid Afrika

20200218 0000Te veel of te weinig water. In beide gevallen zijn watermanagement en watermeetsystemen van groot belang. Daarmee kun je zeggen dat de markten op dat gebied in Nederland en Zuid-Afrika overeenkomsten vertonen. Hier te veel, daar te weinig. En dat het logisch is dat de activiteiten van KELLER in Zuid-Afrika sinds 1 januari van dit jaar vanuit Nederland bestierd worden.

Lees meer: KELLER in the bush - IoT waterstand-testproject in Kololo Game Reserve - Zuid Afrika

Reprise: KELLER Workshop IoT

20200218 0005Op veler verzoek een nieuwe ronde

Werken in de cloud, waarom ik? En hoe dan? Zo begonnen we vorig jaar onze uitnodiging voor onze workshops IoT. Want ja, je hoort er dan wel veel over, maar wat je er nou concreet mee moet en waarom. Dat vertelt Martijn Smit van KELLER je hoogstpersoonlijk in een gratis - heus - workshop.

Lees meer: Reprise: KELLER Workshop IoT

Waterspanning

Een parameter die van levensbelang kan zijn

6 grondverweking in Christchurch in 2011 NigelSpiers ShutterstockIedereen die ooit op een strand heeft gelopen, heeft weleens gemerkt hoe nat zand kan wiebelen als pudding als je er op stapt. Dit kan leuk zijn op een strand, maar gevaarlijk in een bebouwde omgeving.

Lees meer: Waterspanning 

Motoronderzoek en R&D?

6 21P HB21PHB druktransducer!

De M5, M5HB en de M8CoolHB kennen we al, nu bespreken we de 21 PHB. Met de snelle HB-elektronica en dus uitgevoerd met de RS485-configuratie-interface en de 0 - 10V analoge interface. Prima geschikt voor motoronderzoek en -R & D.

Lees meer: Motoronderzoek en R&D?

Aquatech 2019 - hoe was ie?

6 AquatechBezoek geïnteresseerd in digitalisering

De organisatie van een evenement kan in zijn terugblik wel lovend zijn over het resultaat, maar hoe hebben wij dat ervaren, als exposant? KELLER Nederland had een prachtige stand in hal 12, in de hal die in het teken stond van process control & automation.

Lees meer: Aquatech 2019 - hoe was ie?

Verschildruksensor maakt het verschil

5 Daar zit ieMisschien heb je het wel eens meegemaakt. Je gaat vliegen, in de winter. Het is koud buiten en je hebt die ochtend thuis je autoruiten schoon moeten krabben. Nu zit je in het vliegtuig en begint het te sneeuwen. En natuurlijk moet alles veilig de lucht in. Je vliegtuig moet vanwege de weersomstandigheden door een de-icing-procedure. En daar kom je sinds kort KELLER tegen.

Lees meer: Verschildruksensor maakt het verschil

ADT1-Tube - Peilbuiscompatibel LoRa-module

5 ADT1 closedMet de ADT1-Tube heeft KELLER een LoRa-module ontwikkeld voor toepassing ín een peilbuis. En dus natuurlijk met een rvs-behuizing. Betrouwbaar en slim. We zorgen ervoor dat je achter je bureau kunt blijven zitten en toch op de hoogte bent van de actuele stand van zaken op locatie. Omdat we graag een beetje voorlopen op de markt. En soms een flink beetje. Is niet erg toch?

Lees meer: ADT1-Tube - Peilbuiscompatibel LoRa-module

Adem in, adem uit - Betrouwbare oplossingen

4 Martijn en Janwillem bij de All Safety aanhangerIn Spijkenisse is Stoof Technische Dienstverlening gevestigd, het bedrijf van Janwillem Stoof . Een hartstochtelijke techneut die het niet kan laten om dag en nacht klaar te staan voor zijn klanten. “Als een klant mij rechtstreeks belt, zal ik steeds proberen om te helpen, ondanks dat ik dat inmiddels natuurlijk prima aan anderen kan - en moet - overlaten. Door onze ervaring hebben we soms met een paar vragen en tips de oplossing al voor ze.” En die helderheid en doortastendheid vond hij ook in het contact met Keller. Het begin van een mooie samenwerking.

Lees meer: Adem in, adem uit - Betrouwbare oplossingen

Pronkstuk - Zuil met uitleg

4 Zuil met hologram keller logoAls je trots op iets bent, wil je dat zoveel mogelijk mensen er kennis van nemen. En zet je het dus op een zo mooi mogelijke manier in de spotlight. Zo trots zijn wij dus op het piëzoresistieve principe van onze sensoren, dat we een holografisch display hebben aangeschaft waarin het principe in een schitterende 3D-animatie wordt getoond.

Lees meer: Pronkstuk - Zuil met uitleg

DCX22 ECO - Niet de allerhoogste precisie nodig, maar wel een hele scherpe prijs?

4 dcx 22In het eerdere artikel over de dataloggers schreven we al over de DCX22AA. Een datalogger uit twee delen met één deel voor luchtdrukmeting bovenin de peilbuis en het andere deel, de niveausensor, onder in de peilbuis. Uiterst nauwkeurig en veelal gebruikt voor grondwatermetingen en riooloverstortmetingen. We kregen regelmatig de vraag of het niet een ietsie simpeler kon. Kon daarmee ook de prijs misschien omlaag?

Lees meer: DCX22 ECO  - Niet de allerhoogste precisie nodig, maar wel een hele scherpe prijs?

Piëzoresistieve drukmeettechnologie

4 Plaatje WaferPiëzoresistieve technologie wordt vaak in één adem genoemd met drukmeting. Maar wat precies is het piëzoresistieve effect? En waarom wordt deze technologie gebruikt bij drukmeting? - Vrij naar Dr. Sören Boyn.
Samen met temperatuur is druk een essentiële parameter in veel technische systemen. Een brede verscheidenheid aan industriële processen vereist bovendien nauwkeurig gecontroleerde drukken. Daarom is - naast temperatuurmeting - drukmeting de belangrijkste en meest gebruikte technologie voor monitoring en besturing van machines en fabrieken.

Lees meer: Piëzoresistieve drukmeettechnologie

Als het echt diep moet kunnen

Sensor en duikuitrustingKeller staat zijn mannetje

De toepassingen van druksensoren zijn divers, zoveel weet de lezer waarschijnlijk wel. Vandaag laten we er een zien die we niet iedere dag voorbij zien komen: dieptemetingen voor offshore-gebruik. Tarka-systems is een klant die zich specifiek op die markt richt en Keller sensoren gebruikt. Hoe? Lees maar mee.

Lees meer: Als het echt diep moet kunnen

Workshop IoT bij Keller

20190612 0006Kleine setting, grote tevredenheid

Begin vorige maand vonden de aangekondigde IoT-workshops van KELLER plaats. Martijn Smit nam de deelnemers mee in de wereld van de Kolibri-cloud, dashboard, remote monitoring en liet stap voor stap zien wat de mogelijkheden nu zijn en wat er in de (nabije) toekomst staat te gebeuren.

Lees meer: Workshop IoT bij Keller

Al meer dan twintig jaar loggen

Dataloggers voor grondwater- en riooloverstortmetingen20190612 0005

Ze zijn er al sinds de jaren negentig. Dataloggers bij Keller. Sterker nog, zoals Keller het piëzoresistieve meetprincipe ontdekte, zo was ook de eerste digitale manometer een Keller-vinding. Voorzien van een display en twee knoppen, schroefde je die op een meetpunt dan kon je de gegevens uitlezen. Als je hem aansloot op de pc, dan kon je de meet- en de opslaginterval programmeren. Baanbrekend!

Lees meer: Al meer dan twintig jaar loggen

’s Werelds kleinste

Sensor met bijMaar de prestaties zijn groots

‘Zwitserse precisie’ is een kwalificatie die Keller met graagte in stand houdt. Zo ook met de LD-serie sensoren. Een unieke combinatie van een zeer robuuste industriële druktransmitter met de populaire I2C microcontroller-interface. En waarschijnlijk de kleinste druktransmitter ter wereld.

Lees meer: ’s Werelds kleinste

Nederland waterland

20190417 0001En laat dat nou net ons ding zijn
In ons land wordt de waterstand op allerlei manieren gemeten. En daar mag Keller vaak een mooie rol in vervullen. We zijn op bezoek bij Ronald Essenstam, medewerker rioleringstechniek bij de Gemeente West Maas en Waal en hij vertelt ons over wat daarbij komt kijken. Binnen de taakstelling van de gemeente, tenminste.

Lees meer: Nederland waterland

IoT-workshop

Werken in de cloud, waarom ik? En hoe dan?Klein connected

KELLER organiseert een gratis workshop over het op afstand uitlezen van sensoren. De voordelen daarvan zijn groot, helemaal als dat near-realtime in een overzichtelijk dashboard gebeurt. Niet meer met een device langs een meetpunt om op locatie de gegevens uit te lezen, maar vanachter het eigen bureau, van alle meetpunten in één keer het overzicht.

Lees meer: IoT-workshop

KELLER KOLIBRI-desktop-app

Zeichenfläche 1 KopieIn onze vorige nieuwsbrief las je het artikel over de mogelijkheden om metingen digitaal te verwerken. Met behulp van modems, LoRa-transmitters en de Kolibri-cloud stuur je data naar een dashboard. Die Kolibri-cloud is een onderdeel van de Keller Kolibri-suite en die heeft een nieuw kindje: de Kolibri-desktop-app.

Lees meer: KELLER KOLIBRI-desktop-app

Aqua Nederland en Ocean Business

Keller vanuit de luchtWe hadden het al aangekondigd, er stonden twee vakbeurzen op het programma, de afgelopen weken. Drukke dagen die je niet in je koude kleren gaan zitten. En ook eens mooi om te zien hoe - in dezelfde periode van het jaar - een beurs in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk zich laten vergelijken. Aqua Nederland en Ocean Business dus.

Lees meer: Aqua Nederland en Ocean Business

Keller op Ocean Business

Hét evenOcean Business 2019ement voor de internationale waterbranche

Een ander belangrijk evenement dit voorjaar: Ocean Business 2019, van 9 tot 11 april in Southampton, UK. Keller is te vinden op standnummer U3 en we gaan voor wederom een prachtig evenement. De standruimtes zijn in ieder geval compleet uitverkocht, dus dat belooft wat.

Lees meer: Keller op Ocean Business 

Hydrostatische LoRa-niveausensor

De LDT 1 LoRa-niveausensor

De Serie 26Y niveautransmitters van Keller hebben een extreem kleine temperatuurafwijking. De transmitter beschikt hiervoor over een extra circuit met een temperatuursensor waardoor het mogelijk is om het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K te verdelen.

Lees meer: Hydrostatische LoRa-niveausensor

Metingen digitaal verwerken

Draadloze betrouwbaarheid

Welke meting ook, welke cloud ook, data zijn direct beschikbaar

Ook de techniek van niveau- en drukmetingen gaat met de tijd mee. De basis blijft cruciaal: nauwkeurigheid en stabiliteit, maar ook behuizingen die bestand zijn tegen soms de meest extreme omstandigheden. Een ander aspect wint ook aan belang: communicatie - het liefst draadloos en realtime.

Lees meer: Metingen digitaal verwerken

Nieuwsbriefarchief